1404/08/17
بسم الله الرحمن الرحیم
نسخه های درمانی با خیار بوته ای/فواید خیار بوته ای /طب معصومین علیهم السلام
موضوع: طب معصومین علیهم السلام/فواید خیار بوته ای /نسخه های درمانی با خیار بوته ای
این متن توسط هوش مصنوعی پیادهسازی و سپس توسط انسان برای مستندسازی و تطبیق با فایل صوتی استاد، بازبینی و تأیید شده است.
ویژگیهای خیار بوتهای مطلوب:
بحثمان در مورد خیار رسیده بوتهای بود. میوۀ خیار رسیدۀ بوتهای مزرعهای که واکس میوه ندارد، سمّ چسب ندارد، آفات گیاهی ندارد و سموم شیمیایی ندارد.
روشهای مصرف خیار
۱. نسخه اول (ضد نفخ و حافظ رطوبت پوست):
۳ عدد خیار با کمی نمک قبل از غذا خورده شود. نمکش ضد نفخ است و خیار، رطوبت پوست را حفظ میکند.
نسخه دوم (ضد لاغری شدید):
۳ عدد خیار بوتهای با همراه ۷ عدد رطب (خرمای رسیدۀ شیرین تازه) قبل از غذا (مثلاً قبل از ناهار) خورده شود، فوایدی دارد؛ یکی اینکه ضد لاغری شدید و ضد هزال است. در روایات نیز آمده: «أکل القثاء مع الرطب».
نسخه سوم (مخصوص فصل تابستان - ضد گرما و عطش):
در فصل تابستان، ۳ عدد خیار بوتهای را رنده کرده و با ماست شیرین یا دوغ شیرینِ بدون گاز مخلوط کرده، قبل از غذا بخورید. (یکی را قبل از ناهار و یکی را قبل از شام). این، ضد گرما، ضد عطش و خنککنندۀ احشاء داخلی است. فواید دیگری هم دارد.
فواید مصرف خیار بوتهای
میوۀ خیار بوتهای با خصوصیاتی که گفتم، فوایدی دارد:
۱. مُدر: ادرارآور است. (دیورتیک)
۲. ملیّن: ملیّن مدفوع است، نمیگذارد یبس البطن بگیرید، نمیگذارد یبوست حاد بگیرید.
۳. نرمکننده و حافظ رطوبت پوست: دیگر نیاز به استفاده از انواع لوسیونها و مرطوبکنندههای شیمیایی نیست.
سوال: برای خشکی پوست در فصل پاییز چه باید کرد؟
پاسخ: خیار را رنده کرده و روی پوست بگذارید و عسل گون هم بخورید.
۴. جلادهنده پوست
۵. ضد خارش پوست و ضد جوشهای چرکی
دستورالعمل درمانی برای خارش و جوشهای چرکی:
برای درمان سریعتر خارش شدید پوست و جوشهای چرکی زیاد، این برنامه غذایی توصیه میشود:
قبل از غذا: ۳ عدد خیار بوتهای.
وسط غذا: یکچهارم کاهوی متوسط (بدون سس)، با غذایش بخورد.
بعد از غذا: انار رسیدۀ شیرین بخورد.
سوال: اگر در فصلی خیار بوتهای موجود نبود، چه باید کرد؟
پاسخ: در ایران که چهار فصل است، معمولاً همیشه در دسترس است. اما در روایات از خوردن خیار در زمستان نهی کرده است.
تهیه پماد خانگی برای پوست (ضد خارش و جوش)
برای پوستی که خارش دارد، دانه چرکی دارد، میتوانید پماد درست کنید.
آب خیار بوتهای + عسل طبیعی گَوَن یا عسل طبیعی فواکه + موم طبیعی (موم کندوی عسل طبیعی، نه صنعتی) را مخلوط کرده و پماد تهیه کنید. و روی پوست بگذارید. این پماد، پوست را نرم و لطیف کرده و از بینبرندۀ جوشهای چرکی پوست است. و در ایجاد زیبایی پوست کاملاً مؤثر هست.
تا اینجا پنج فایده را گفتم.
۶. آرامبخش (سداتیو)
۷. مغذی
۸. درمان فشار خون نوسانی: برای درمان فشار خونی که نوسان دارد (بالا و پایین میرود) مفید است. مصرف یک عدد خیار بوتهای قبل از هر وعده غذا، این فشار خون نوسانی را تنظیم کرده و آن را در حد نرمال نگه میدارد.
۹. خنککننده و آرامبخش پوست تحریکی: مثلاً در اثر قرار گرفتن زیاد زیر نور آفتاب، تحریک شده و کمی میسوزد (اما هنوز به حد آفتابسوختگی یا سرطان پوست نرسیده). هم خوردن خیار قبل از غذا و هم ریختن آب خیار روی دست و صورت، تحریک پوست را بهبود میبخشد.
۱۰. خنککننده و زیباییبخش: در فرآوردههای آرایشی و زیبایی کاربرد دارد.
۱۱. ضد عطش: مانند آلبالو، ضد عطش است و تشنگیهای کاذب را برطرف میکند.
۱۲. درمان بیماریهای اعصاب و روان: اگر خیار بوتهای را با عسل نعنائیان (مثل عسل نعنا، آویشن، پونه، کاکوتی) و عسل فواکه قبل از غذا بخورید، برای موارد زیر مفید است:
* ضد تشویش فکر
* ضد اختلال هراسی یا بیماری پانیک
* ضد اضطراب (دلهره)
* مسکن ناراحتیهای عصبی
سوال: قبلاً برای چه گروهی میفرمودید که قبل از ناهار آبدوغخیار بخورند؟
پاسخ: برای کسانی که پوستشان خشک بود، یبوست حاد داشتند و در چله تابستان (فصل خرماپزان) قرار داشتند. در این موارد آبدوغخیار بخورند؛ خیار بوتهای را رنده کرده و در دوغ شیرین کمچرب بریزند و قبل از ناهار بخورند.
تذکر: «خیار زِه»، یعنی خیارچنبر، از نظر خواص، عیناً مشابه خواص خیار بوتهای هست، ولی خیارچنبر در دفع بعضی از انواع سنگ کلیه و دفع بعضی از انواع سنگ مثانه مفید است.
درمان زخمهای گوارشی و شقاق:
در درمان زخم مری (زخم لولۀ گوارشی که از دهان و حلق میآید تا معده)، درمان شقاق لب، درمان شقاق پستان و درمان شقاق مقعد (آنال فیشر)، دو دارو مؤثر است:
داروی اول (روغن خیار بوتهای):
طرز تهیه: سهچهارم یک لیوان خیار لهشده را با یکچهارم لیوان روغن کنجدی که روی اردۀ مایع هست، مخلوط میکنیم. این مخلوط را روی حرارت ملایم میجوشانیم تا فقط روغن بماند. این میشود روغن خیار.
روش مصرف: هم خوراکی و هم مالیدنی.
داروی دوم (روغن بِه زرد):
طرز تهیه: یک لیوان آب بِه زرد رسیده را با نصف لیوان روغن زیتون فوقبکر (روغن زیتون خوراکی خالص) مخلوط کرده و روی شعلۀ ملایم بجوشانید تا آبش بخار شود و فقط روغن بماند. این میشود روغن بِه زرد.
روش مصرف: هم خوراکی و هم مالیدنی به محلهای مذکور.
ملاحظات مصرف خیار:
میوۀ خیار، دیرهضم است. لذا زیادهروی در مصرف آن، اختلال گوارشی میآورد. لذا برای افراد سردمزاج که افت متابولیسم بازال دارند، بایستی خیار را با کمی عسل (مخصوصاً عسلهای گرم مثل عسل اسطوخودوس، عسل سیاهدانه، عسل خرما) بخورند تا دچار اختلال گوارشی و استفراغ نشوند.
موارد منع مصرف:
زیادهروی در مصرف خیار یا مصرف مداوم آن ممنوع است، چون اختلال تعادل الکترولیتی میآورد. همچنین، مصرف خیار در فصل زمستان ممنوع است، چون گشادی روده میآورد. (این در روایات شیعه تذکر داده شده است).
فواید دانههای خیار بوتهای رسیده
دانههای خیار بوتهای رسیده (زمانی که مغز خیار کمی مایل به زرد میشود و دانهها هم کمی زرد هستند). به مقدار ۸ تا ۱۶ گرم در ۲۴ ساعت، این مقدار را تقسیم کرده و قبل از هر وعده غذا (صبحانه، ناهار، شام) مصرف کنید.
فواید:
۱. مُدر: ادرارآور (دیورتیک) است.
۲. دفعکنندۀ کرمهای دستگاه گوارش
۳. ضد دیابت: مخصوصاً دیابت نوع دو.
۴. خوابآور.
۵. ضد تشویش فکر.
۶. ضد پانیک (اختلال هراسی).
۷. ضد اضطراب (ضد دلهره).
۸. ضد ناراحتیهای عصبی.
۹. زیادکنندۀ ادرار.
۱۰. خارجکنندۀ صفرای اضافی: صفرای اضافی را از دستگاه گوارش و دستگاه گردش خون خارج میکند.