« فهرست دروس
هوش مصنوعی
برای استفاده از کلیدهای میانبر، پس از انتخاب متن از کلیدهای زیر استفاده کنید:
چنانچه بخشی از متن انتخاب نشود به صورت پیش فرض همه متن انتخاب می شود
هوش مصنوعی:
ترجمه: Alt+t
ترجمه نوع دوم: Alt+Ctrl+t
خلاصه سازی: Alt+s
خلاصه سازی نوع دوم: Alt+Ctrl+s
اعراب گذاری: Alt+d
---------------------
جستجو:
جستجو در همه دروس: Alt+a
پس از انتخاب متن می توانید از امکانات هوش مصنوعی، مانند:
مترجم، خلاصه ساز و اعراب گذاری استفاده کنید
چنانچه بخشی از متن انتخاب نشود به صورت پیش فرض همه متن انتخاب می شود
درس طب استاد سیدحسن ضیائی

1405/02/22

بسم الله الرحمن الرحیم

درمان انواع برونشیت/سرفه وانواع برونشیت /طب المعصومین

 

موضوع: طب المعصومین/سرفه وانواع برونشیت /درمان انواع برونشیت

 

این متن توسط هوش مصنوعی پیاده‌سازی و سپس توسط انسان برای مستندسازی و تطبیق با فایل صوتی استاد، بازبینی و تأیید شده است.

ای مؤمن، چقدر خدا لطف کرده است، نعمت‌هایی داده است به من و شما، این نیز به برکت سرفه های آقا می‌باشد. کلاً ما باید خدا را شکر کنیم، اگر مثلاً این نبود، همین الآن مرحوم می‌شدیم، بی‌شوخی نمی‌گویم.

 

اکنون دو کلمه سخن گفته می‌شود. مثلاً بنگرید هر انسانی دو ریه دارد، «رئتان»، «رئتان». ریه راست کمی بزرگ‌تر است، ریه چپ کمی کوچک‌تر است، چون عضله قلب به طرف چپ متمایل است، لذا حجم ریه چپ کوچک‌تر می‌باشد. حال این رئتان از قسمت حنجره – این شد حنجره – و این لوله‌ای که می‌آید، نای است. بعد می‌آید به این دو کیسه، ریه راست و ریه چپ. میلیون‌ها بلکه بیشتر، حبابچه‌های ریه وجود دارد.

 

حال این حبابچه‌های ریه را خارجیان «برانش» می‌گویند. یک نرمه، یک نرمه – غذا باشد، شربت باشد، آب باشد، حتی آب دهان خودت – اگر بیاید در اینجا، خدا لطف کرده به تو، این سرفه را روزی تو می‌کند. این نعمت رحیمیه است. اگر سخن به تونل می‌آید، سرفه یک علامت است که همین الآن چه بیماری داری، بدن واکنش نشان می‌دهد و عکس‌العمل نشان می‌دهد. این سرفه یک نعمت است که همین الآن خدا به تو داده است. اگر این نباشد، آن یک نرمه، آن یک قطره، در اینجا بماند، مرحوم می‌شوید.

دیگر چه نعمتی بعد از این سرفه داده است؟

داخل این دو نای، داخل این دو ریه، از داخل، تمام آن سطح داخلی چیست؟ لزجه است. این نیز دو نعمت است. دیگر چه نعمتی در همین جا داده است؟ به صورت موها و پرزها. به صورت تار موهایی و پرزهایی، سرتاسر داخل دو ریه تو وجود دارد. دست را بنگر که مانند یک انگشت، این‌گونه خود را می‌زند، تا این ماده لزجی وایستد و سپس ضربه می‌زند. یعنی هر چه در ریه‌ها هست، از گرد و خاک، از دوده، بخارات مسموم، یک قطره آب، یک نرمه شربت، یک نرمه غذا – سخن را تکرار می‌کنم – بیست و چهار ساعته، اینها این‌گونه خود را می‌زنند که این ماده لزجی وایستد و ضربه می‌زنند. لذا هیچ چیز در ریه‌ها نمی‌ماند. عمری زندگی کرده‌ای، الله «رؤوف بالعباد، ذوالفضل العظیم».

این ریه به کجا متصل است؟ به بیرون

این مژک‌ها به این صورت ضربه می‌زنند. از همه جای جدار داخلی ریه می‌آیند به درون نای، از حنجره، از حلق، از دهان می‌پرند بیرون. بیست و چهار ساعت شبانه‌روز همیشه این جریان برقرار است و اتوماتیک می‌باشد، با اینکه تنفس تو نیمه اتوماتیک است. یعنی اگر حواست پرت باشد، باز دم و بازدم داری. اگر حواست را جمع کنی و بخواهی صحبت کنی، یا قرائت قرآن نمایی، یا مثلاً زیر آب در استخر غواصی کنی، در آنجا نیز دم و بازدم تو کم و زیاد می‌شود. با اینکه تنفس تو نیمه اتوماتیک است، ولی بدان که این عملکردهای داخلی آن صد در صد اتوماتیک است و اصلاً ربطی به اراده تو ندارد. دیدی که همه اینها لطف خاص خداست و رحمت رحیمیه خداست. اکنون کمی خدا را شکر کن.

ببخشید که آقای دکتر می‌گوید بیماری برونشیت دارید، یعنی التهاب حبابچه‌های هوایی ریه دارید.

برونشیت دو مدل است: گاهی حاد است و گاهی مزمن. بچه‌های جبهه که گاز خردل خورده‌اند، برونشیت مزمن دارند و آسم آلرژیک نیز دارند. در آنجا برای درمان باید جوشانده چه چیزی بخورند؟ جوشانده برگ‌های بارهنگ، هر هشت ساعت یک استکان. یک بار دیگر برونشیت تازه (برونشیت حاد) است. در آنجا علاوه بر جوشانده برگ‌های بارهنگ، باید دم‌کرده گلبرگ‌های زرد رنگ گل آفتابگردان را نیز دم کنی تا آن برونشیت تازه نیز خوب شود.

آسم آلرژیک، تنگی نفس، حساسیتی و برونشیت – یعنی التهاب حبابچه‌های هوایی ریه. «ایت» یعنی بیماری التهابی، «برونش» یعنی حبابچه هوایی.

برونشیت دو قسم بود: حاد و مزمن.

و یک چیز دیگر: برونک تازیت

در اینجا دو چیز مطرح است: جوشانده برگ بارهنگ، هر هشت ساعت یک استکان. در اینجا نیز این را می‌خورد و در آنجا جوشانده بود. در اینجا دم‌کرده گلبرگ‌های زرد رنگ گل آفتابگردان است.

 

اکنون یک موعظه: 1.گوینده که از آفتابگردان، گل آفتابگردان کمتر نباش. از صبح تا غروب این گل آفتابگردان می‌چرخد به سوی جایی که آفتاب است و خورشید قرار دارد. ای محب اهل بیت، ای مؤمن، ای شیعه، از شمس عصمت فاطمیه و از عین الشمس الطالع غافل نشوید. هر جا که معصوم است، تو نیز همان جا باش. چرخش تو به طرف معصوم باشد. اگر نه، از آفتابگردان کمتری.

2.انسان هستیم. جانور نباش. یعنی چه حاج آقا؟ یعنی آفتاب‌پرست نباش که رنگ‌های گوناگون دارد. نه، عبدالله باش و از عبدالله باقی بمان. یعنی با دیدن خورشید که «آیةً من آیات الإلهیة فی التکوین» است، پی به «ذوالآیه» ببر که الله است، نه خورشیدپرست باشیم. پس مشرک نباش. به طرف خورشید نیز که برمی‌گردی، از «آیه» پی به «ذوالآیه» ببرید. آفتاب‌پرست نباش، چون انسان هستی و جانور نیستید.

 

حالا «آیت اعظم الهی» کیست؟ معصوم. پس با مشاهده معصوم – السلام علیک یا آیت الله العظمی أمیرالمؤمنین علی بن أبی طالب علیه السلام – از مشاهده معصوم پی به الله ببرید. پس از گل آفتابگردان کمتر نباش. جانور هم نباش. انسان هستی، ابن آدم باش. بچه اهلی باش و بچه اهلی باقی بمان. موعظه بود برای آنهایی که سخن مرا می‌شنوند. موعظه یعنی دعوت به حق، دعوت به الله از طریق چهارده معصوم علیهم السلام.

 

تنگی نفس حساسیتی می‌شود آسم آلرژیک. التهاب حبابچه‌های هوایی ریه می‌شود برونشیت. آن نیز دو نوع است: حاد و مزمن. در اینجا تخصصی ریه را کمی گفتم و آن تخصصی فقه و اخلاق و تخصصی حکمت و عرفان شیعه را نیز کمی گفتم.

 

گوشه و کنار شب برای گرفتگی گلو؟مردم می‌روند پیش بعضی از افراد که آنها می‌گویند که بند.... آنهایی که غذا می‌خورند یا آشامیدنی می‌خورند، توأم با آن هی سخن می‌گویند، پرحرفی می‌کنند یا می‌خندند با صدای بلند، یعنی قهقهه می‌زنند، اینها سبب می‌شود نرمه غذا پشت لاهات با دو چشم و دو گوش حلق، یا پشت لوزه‌ها بماند، مخصوصاً کسی که لوزه‌هایش متورم است، یا لوزه سوم (تورم سلول انتهایی سقف دهان) دارد. در آنجا با فوت کردن، آن ذره می‌پرد. در پزشکی جدید، با دوربین نگاه می‌کنند، سپس با میله‌های استیلی آن نرمه را از پشت لوزه در می‌آورند، یا مثلاً تخلیه لوزه می‌کنند. این نیز پزشکی جدید است. پف ملایمی می‌کنند و آن قضا از دهان خارج می‌شود. نه این وقتی که در اینجا قرار دارد. اینها هنوز به حنجره نرسیده و به نای نرسیده است. گرفتید چه گفتم؟ در اینجا اصلاً سرفه وجود ندارد.

و اینکه دائماً پشت لوزه‌های متورم اینها بماند – مثل بادکنک قرمز ورم کرده که حتی آب دهان خود نیز نمی‌تواند قورت دهد – در آنجا سرفه وجود دارد، سرفه‌های مکرر. بعضی آنتی‌بیوتیک می‌دهند که اشتباه است. اصلاً عفونت ندارد. چگونه باید فوت کنند تا آن بیرون بیاید؟ فرمودید با یک فوت بیرون می‌آید؟ به این صورت که بینی خود را بگیرند. مثل اینکه نفس‌دهی می‌دهند، مثل کسی که حالت شوکه دارد. یک دستگاه می‌گذارند در اینجا و فوت می‌کنند. حالا با پمپ هوا. نه آقا، آن بنده خدا، خانم‌ها یک ماساژی زیر گلو می‌دهند، بعد دست خود را می‌گیرند جلوی بینی طرف یک پف ملایمی می‌کنی، می‌بینی که آن قضا بیرون می‌آید. نه دیگر شعبده‌بازی است، نه چشم‌بندی است، نه کلک و کلک است. حاج آقا، نه، یک فشار هوای قوی است. حالا یا با پمپ هوا. یادتان باشد که یک چیزی در اینجا باشد، چون بیماری‌های مصری زیاد است.

 

پس اینکه مثلاً تنفس مصنوعی دهان به دهان، لب به لب – اینها اشتباه است. اینها همه اشتباه است. چون بیماری‌های مصری وجود دارد، وبا وجود دارد، طاعون وجود دارد، تیفوس وجود دارد، کرونا وجود دارد، اریس وجود دارد، دلتای هندی وجود دارد. سخنانم را فراموش نکنید. اینها اشتباه است. پس در اینجا دستگاهی می‌گذارند مانند قیف، سپس یک فوت شدید با پمپ هوا می‌کنند، آن از آن طرف می‌پرد. تمام شد. یا اینکه با میله استیلی، متخصص گوش، حلق و بینی از پشت لوزه، لاهات را در می‌آورد. ولی در ریه نیست، باز آن فرق می‌کند.

 

logo