« فهرست دروس

درس الفائق استاد محسن مرتضوی

99/10/06

بسم الله الرحمن الرحیم

مرحله ي دوم/محدوده ادله ي امضا /سيره عقلاييه

 

موضوع: سیره عقلاییه/محدوده ادله ی امضا /مرحله ی دوم

 

بحث ما در ادله ی امضا بود ومرحله ی اول که آیا ادله ی امضا شامل ارتکاز هم می شود یافقط شامل سیره می شودو مرحله ی دوم که کوتاه است بیان می کنیم.

مرحله دوم:

اگر با ادله امضاء، حجیت و اعتبار سیره عقلاییه خاص را ثابت شود، این بحث مطرح خواهد شد که آیا سیرۀ خاصه فقط برای اهل همان عرفِ خاص حجت است و یا برای غیر اهل آن عرف و عموم مردم نیز حجیت و اعتبار دارد؟

تحقیق این است که با بررسی ادله امضاء همچون استحاله نقض غرض و قاعده لاضرر و دلیل امر به معروف و... چیزی فراتر از حجیت و اعتبار سیره خاصه برای اهل همان عرف ثابت نمی‌شود و قدر متیقن از ادله، فقط حجیت و اعتبار سیره خاصه برای اهل همان عرفِ خاص است، مگر اینکه بوسیله علم و اطمینان به عدم خصوصیت در اهل عرف خاص بتوان الغای خصوصیت قطعی نمود و یا با قاعده اشتراک در احکام، آن حکمِ مربوط به عرف خاص را برای دیگران نیز ثابت کرد.

هوش مصنوعی
برای استفاده از کلیدهای میانبر، پس از انتخاب متن از کلیدهای زیر استفاده کنید
چنانچه بخشی از متن انتخاب نشود به صورت پیش فرض همه متن انتخاب می شود
هوش مصنوعی:
ترجمه: Alt+t
ترجمه نوع دوم: Alt+Ctrl+t
خلاصه سازی: Alt+s
خلاصه سازی نوع دوم: Alt+Ctrl+s
اعراب گذاری: Alt+d
---------------------
جستجو:
جستجو در همه دروس: Alt+a
پس از انتخاب متن می توانید از امکانات هوش مصنوعی، مانند
مترجم، خلاصه ساز و اعراب گذاری استفاده کنید
چنانچه بخشی از متن انتخاب نشود به صورت پیش فرض همه متن انتخاب می شود
logo