< فهرست دروس

درس طب استاد ضیایی

95/06/15

بسم الله الرحمن الرحیم

موضوع: لحم الکباب لصعه من الاقرب-طب المعصومين ص349

 

کباب لقمه اي مخصوصا از گوشت گوسفندي خون ساز است. و بالاترين ويتامين Aو B12 را دارد و تمامي اسيدهاي آمينه ضروري بدن را تأمين ميکند.

 

تب اقسامي دارد: برخي تبها عفونت و چرک داخلي است و برخي تب هاي دائمي و مزمن که نشانه کم خوني شخص است. در اين مورد است که معصوم فرموده چنين تبي را با کباب لقمه برطرف کنيد. با شعله مستقيم گوشت پخته شود. نه بسوزد و نه نيم پز شود.

عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ: الْكَبَابُ‌ يَذْهَبُ‌ بِالْحُمَّى[1]

تب ناشي از کم خوني و ضعف عمومي بدن حتي کم خوني بد خيم يا انامي فقر آهن B12 را از بين ميبرد

اما گاهي زردي چهره بخاطر کم خوني نيست يا گرمي بدن به صورت مداوم بخاطر کم خوني نيست بلکه اين زردي بدن بخاطر وجود زمينه هايي در بدن است مثل بواسير خوني يا هموروئيد خوني و گاهي اين تب مزمن و دائمي بخاطر وجود عفونت و چرک داخلي است لذا غالبا چنين افرادي علاوه بر تب، لرز هم دارند. اينجا داروش فرق ميکند. اگر زردي چهره بخاطر بواسير خوني باشد، سبزي تره و سبزي تره فرنگي به همراه غذا بخورد(محاسن برقي/2/511/ح680) اگر زردي چهره بخاطر کم خوني و ضعف عمومي بدن بود کباب لقمه بخورد

 

درمان تب و لرز(که نشانه عفونت داخلي است):

عسل رقيق شده با آب يا آبجوش ولرم

آب سيب رسيده شيرين مخلوط با عسل

آب شلغم مخلوط با عسل

(روي گاز يا زغال روي ورق گالوانيزنه باشد تا دود سوخت هاي فسيلي به کباب نخورد. حرارت را کم کن و سيخ کباب را از حلبي کمي با فاصله نگه داريد. گوشت ميپزد اگر چه زمان ميبرد اما گوشت مغز پخت ميشود.)

فوت کردن زغال ها و.... کلي ضرر دارد.

 

تتميم: نمک و گوشت

زياده روي در نمک و گوشت نبايد کرد

اصول سته عشر تحقيق ضياءالدين محمودي ص136 ح33(يک سند هم در مستدرک دارد)

قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ ع: إِيَّاكُمْ وَ مَوَائِدَ الْمُلُوكِ‌ وَ هُمْ أَبْنَاءُ الدُّنْيَا فَإِنَّ لِذَلِكَ ضَرَاوَةً كَضَرَاوَةِ الْخَمْر. وَ عَلَيْكُمْ بِالْأَبْيَضَيْنِ: الْخُبْزِ وَ الرقة [الدُّقَّةِ]؛ يَعْنِي الْمِلْحَ، وَ أَدْمِنُوا الْخَلَّ وَ الزَّيْتَ فِي مَنَازِلِكُمْ؛ فَمَا افْتَقَرَ أَهْلُ بَيْتٍ كَانَ ذَلِكَ إِدَامَهُمْ‌ ، وَ إِنَّ فِي الرقة [الدُّقَّةِ] أَمَاناً مِنَ الْجُذَامِ وَ الْبَرَصِ وَ الْجُنُونِ. وَ كُلُوا اللَّحْمَ فِي كُلِّ أُسْبُوعٍ، وَ لَا تُعَوِّدُوهُ أَنْفُسَكُمْ وَ أَوْلَادَكُمْ؛ فَإِنَّ لَهُ ضَرَاوَةً كَضَرَاوَةِ الْخَمْرِ، وَ لَا تَمْنَعُوهُمْ فَوْقَ الْأَرْبَعِينَ يَوْماً؛ فَإِنَّهُ يُسِي‌ءُ أَخْلَاقَهُمْ. [2] [3] [4] [5] [6]

از خوراکي هاي پادشاهان برحذر باشيد که اينها بچه هاي دنيايند. اگر اين کار را کرديد مستي اي برايتان مي آورد مانند مستي شراب. و برشما باد به خوردن نان جو و نمک خالص طبيعي.(بدون اضافه کردن يد) و مداومت داشته باشيد در خوردن سرکه طبيعي(بهترينش سرکه انگور عسکري است) ولي به همراه آب يا غذا يا سالاد.

مداومت کنيد در خوردن روغن زيتون طبيعي در منزلتان.(روغن زيتون طبيعي فشار اول پرسي سرد)

ترشي و سرکه نبايد با شکم گرسنه نبايد زياد بخوريد. اول افطار نبايد بخورديد. به تنهايي نبايد خورد.

فما افتقر اهل بيت کان ذلک ..هيچ خانوده اي فقير نيست(يعني فقر غذايي ندارد) اگر روغن زيتون و سرکه طبيعي توي جيره غذاييشان باشد.

هفته اي يکبار گوشت بخوريد(امر استحبابي است) هر 40 روز يکبار مستحب مؤکد است و کسي که کم خوني شديد دارد و اسيدهاي آمينه‌ي بدنش کم است حالت واجب برايش ميشود. واجب هم مراتبي دارد که قدم اول واجب ميشود.

و لا تعودوها... خودتان را عادت ندهيد به گوشت خوردن هر روز. مستي اعمال خشونت هاي بيجا را در پي دارد. سنگ دلي مي آورد.

و لاتمنعوها..... حذف کردن گوشت هم مشکل دارد. مخالف سنت پيامبر است. بيشتر از 40 روز گوشت را ترک نکنيد. بد اخلاقي در پي دارد زيرا يکسري از اسيدهاي آمينه بدن کم ميشود. بالاترين درصد ويتامين آ و ميتامين ب12 در گوشت قرمز است.

مستدرک /16/ ص305/ ح1-19965 ص344 /ح1-20101 ص347 ح2-20116

 

لسعه و لدع

لسعه يعني گاز گرفتن با دندان ها مخصوصا با دندانهاي جلو بالاخص دندانهاي نيش. لدع يعني با دهان گرفتن. اين با دهان گرفتن چند جور است گاهي گاز گرفتن است و گاهي القاء سم است.

القاء سم گاهي مثل تف کردن يعني آب دهان است و گاهي بحث پرتاب کردن آب دهان است.

اين تف کردن آب دهان مثل موجودي بنام اژدها(اين واقعا در جانور شناسي موجود است. که تمساح يا کروکوديل يا مارمولک يا.... نيست بلکه پاهاش بلندتر، هيکلش کوچکتر از تمساح است دمش کوتاه تر است. اسمش اژدهاست) اين اژدهان در دهانش 40 نوع باکتري کشنده است. آب دهانش همينطور ميچکد. روي سبزي يا.... ميريزد خب اين سبزي کشنده است.

گاهي هم پرتاب کردن آب دهان است. در اقسام مارها اين يکبار کم ضررند و گاهي بي ضرر ند و گاهي ضرر دارند. آنهايي که ضرر دارند سمي اند. سمي هم دو جور است. گاهي گاز ميزند. دندانهاي نيش جلو تو خالي است طوري که گاز وقتي ميزند جاي خالي باز ميکند بعدش گپسول سم را که مانند قطره آب است ميگذارد داخل اين سوراخ. اينقد سريع انجام ميدهد که فرد سريع عکس العمل نشان ميدهد. اما اگر فرد سريع بتواند اين را در پرتو نور خورشيد بگيرد با موچين ميتواند کپسول سم را بردارد اما از وحشت و درد گاز گرفتگي بالا و پايين ميپرد و موجب ميشود اين کپسول سمي بترکد و سم توي بدن پخش شود.

و گاهي هم مار سمي القاء سم ميکند. دندان ندارد بلکه نزديک که باشد با دهانش ميگيرد و اگر در فاصله يکي دو متري باشد سم را پرتاب ميکند.

 

درمان نيش زدگي مار و عقرب در شرايط بحراني:

نمک خالص همراهش باشد.

سيب در سبد جيره غذايي باشد. سريع بخورد.

تمر هندي هسته اش را بشکافد و نصفه داخلش را بزند جايي که عقرب نيش زده خوب ميشود.

 


BaharSound

www.baharsound.ir, www.wikifeqh.ir, lib.eshia.ir

logo